FAQ Camping Pod

Dient u een bouwvergunning aan te vragen?
Vaak is dit niet niet nodig, bovendien is de Camping Pod eenvoudig verplaatsbaar. Informeer altijd bij uw plaatselijke gemeente, de goedkeuringsprocedure wordt gemeentelijk geregeld.

De Camping Pods van Ticra zijn erkende Trekkershutten, welke voordelen biedt dit o.a.?

  • De trekkersaccommodaties voldoen aan de beoogde richtlijnen en kwaliteits eisen
  • Het kwaliteitslabel Trekkerhut geeft uw gasten de garantie op een kwalitatief goede verblijfsaccomodatie, hierop is een erkend controlesysteem.
  • Promotie wordt voor u geregeld!

Hoe wordt een Camping Pod geleverd?
Een Camping Pod wordt afhankelijk van het formaat compleet gemonteerd of in modules geleverd.

Welke voorbereidingen dienen te worden getroffen?
Fundering
Er dient een fundering te worden gemaakt. Voor elk model is een gedetailleerd funderingsplan verkrijgbaar. Ronde platte stenen of een betonnen fundering wordt aanbevolen.

Het lossen van de vrachtwagen en plaatsen van de Pods
Ticra Buitenleven kan zowel het afladen als het plaatsen volledig verzorgen, informeer naar de mogelijkheden 

Elektrische bedrading
Alle Luxery Camping Pods zijn volledig bedraad, stopcontacten en lichtschakelaars zijn reeds gemonteerd. De Camping Pod dient door een erkende elektricien op de stroomvoorziening te worden aangesloten. Electriciteit is bij de Comfort modellen optioneel mee te bestellen.

Hoe zit het met de inrichting van het Pods? 
De Camping Pod is standaard niet gemeubileerd en vrij in te richten, optioneel kunt u diverse meubels af fabriek meebestellen. Wij geven u graag  advies over hoe u uw Camping Pod het beste kunt inrichten.

Kunnen de Pods tijdens winterweer worden gebruikt?
De geïsoleerd Camping Pods zijn uitermate geschikt om het gehele jaar door te worden gebruikt, zelfs bij extreme kou. Ze zijn uitstekend geïsoleerd en daardoor met weinig energie te verwarmen. Een Pod kan met een eenvoudige elektrische kachel uitstekend worden verwarmd.