Veelgestelde vragen

  • Veelgestelde vragen
  • Veelgestelde vragen
  • Veelgestelde vragen
  • Veelgestelde vragen
  • Veelgestelde vragen

Waar kan ik de hottub bezichtigen?
U kunt de  hottub bezichtigen bij ons bedrijf in Dronten, wij hebben hier diverse modellen voor u klaar staan. Wij adviseren u om vooraf een afspraak te maken. 

Hoe lang duurt het voordat het water in een hottub op temperatuur is?
De opwarmtijd van de hottub is afhankelijk van de buiten- en water temperatuur, grootte van de hottub, wel/geen gebruik van het deksel, soort brandhout en de wijze van stoken. Afhankelijk hiervan duurt het opwarmen van de houten hottub gemiddeld 2 tot 3 uur en de hottubs voorzien van LDPE binnenkuip welltub 2 uur. De hottubs zijn optineel uit breiden met een extra krachtige kachel, waarmee de opwarmtijd verkort kan worden naar 1,5 uur, informeer naar de mogelijkheden.

Is de kachel lek als er vocht aanwezig is?
Wanneer er vocht aanwezig is in uw kachel is de kachel gelukkig niet lek en het aanwezige water is vaak condens of regenwater. Door de temperatuurverschillen kan er namelijk condens ontstaan in uw kachel. Ook kan er bij regen wat regenwater via de kachelpijp in uw kachel lekken.

Op wat voor ondergrond kan de hottub geplaatst worden?
De hottub dient op een vlakke en verharde ondergrond geplaatst te worden. Wanneer het houten bad gevuld wordt met water kan het gewicht oplopen tot 2.000 kg. 

Hoe laat ik de hottub leeglopen?
Door de handige afvoer met kraan en aansluiting voor een afvoerslang kunt u de hottub leeg laten lopen en het water afvoeren naar de daarvoor bestemde plaats. Als u geen chemicaliën in uw hottub gebruikt kunt u het water ook hergebruiken om bijvoorbeeld de planten water te geven. Mocht u geen afvoer onder de hottub wensen of deze ingraven dan kunt u de hottub ook legen met een dompelpomp.

Hoe maak ik de hottub aan de binnenzijde schoon?
Door de hottub regelmatig aan de binnenzijde schoon te maken, houdt u de hottub in goede conditie. U kunt de hottub schoonamken met een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep.

Hoe wordt de kachelpijp bevestigd?
Bij elke hottub wordt een gebruiksaanwijzing meegeleverd waarin u kunt vinden hoe u de hottub kunt gebruiken en schoonhouden. Voor de kachelpijp geldt dat deze precies past in de daarvoor bedoelde aansluiting van de kachel. Dit zorgt ervoor dat lekkend roet, dat kan ontstaan door roetvorming en vocht in de kachelpijp, in de kachel terechtkomt en niet in het water.

Hoe lang bedraagt de levertijd?
De levertijd bedraagt 1 tot 2 weken, daarnaast heeft Ticra Buitenleven altijd diverse hottubs op voorraad. Indien gewenst kan er binnen enkele dagen geleverd of direct afgehaald worden. 

Kan ik ook pinnen bij levering?
Ja het is mogelijk om bij levering per pin te betalen.